Optimera kapret Veidekke

Optimera har kapret Veidekke fra Byggmakker som hovedleverandør av trelast og byggevarer de neste tre årene med opsjon på ytterligere to år.

I tidligere avtale sto Byggmakker for omlag 80 prosent av leveransene, mens Optimera hadde resten. Nå blir det tvert om og vel så det. Avtalen vil gjøre Veidekke til Optimeras største kunde, og har en total verdi på 500-600 millioner kroner.

– Optimera ble valgt fordi de totalt sett hadde det beste og mest komplette tilbudet, kommenterer innkjøpssjef Ole Jakob Næss i Veidekke.

– Etter en grundig evaluering ble Optimera valgt fordi de hadde stort fokus på HMS, det beste betingelsessettet, relevant kompetanse og den kapasiteten og tilgjengeligheten som er nødvendig for å håndtere det store volumet som Veidekke representerer. Optimeras gode logistikkløsninger med åtte forsyningslagre strategisk plassert i forhold til våre markedsområder, spilte også en viktig rolle, fremholder Næss.

Flere leverandører var med i konkurransen om avtalen, og etter lange forhandlinger ble Veidekke og Optimera til slutt enige om en avtale som gjelder for Veidekke Entreprenør AS og datterselskaper. Avtalen trer formelt i kraft fra 1. januar 2011.

Ass. direktør i Optimera Proff/Montér, Tom Søgård, kan opplyse at for Optimera betyr avtalen at omsetningen hos Veidekke øker fra 30 millioner i 2010 til opp i mot 200 millioner per år i avtaleperioden.

– Som en integrert kjede med samme IT-plattform overalt kunne vi tilby Veidekke markedsriktige betingelser i alle regioner. Dette gjør det svært enkelt, effektivt og oversiktlig for en kunde av Veidekkes størrelse. I forhandlingene la vi også stor vekt på vårt arbeid med HMS og på elektronisk samhandling, opplyser Søgård.

– Vi ble avslutningsvis invitert ut på en besøksrunde i noen av Veidekkes distrikter og datterselskaper. Her presenterte vi Optimera generelt og hver enkelt region spesielt, og fortalte hvordan vi hadde tenkt å samarbeide med Veidekke. Disse rundene skapte godt klima, ga trygghet og tillit begge veier, og viste at vi hadde mange felles ståsteder, fremholder han.

Nå skal det avholdes implementeringsmøter i alle regioner der partene skal bli bedre kjent med hverandre og med avtalens innhold.

– Ikke minst skal det nå skapes gjensidig forståelse for hvordan vi kan utvikle oss sammen for å stå enda sterkere i norsk byggebransje. Vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Tom Søgård.