Ramirent gir bort Bautas-klær

Tidligere i år skiftet Bautas navn til Ramirent. Nå blir klær og utstyr med Bautas-profil sendt til trengende mennesker i Estland og Tanzania.

– Vi hadde store mengder klær og utstyr på lager etter navneskiftet. Klærne er helt nye og av svært god kvalitet, men ettersom de er merket med Bautas-logo kan ikke vi benytte dem. Det ville vært en skam å måtte destruere så gode varer, og derfor er vi glade for å ha funnet en løsning som gjør at varene kan komme mennesker til gode som virkelig trenger det, forteller administrerende direktør Eivind Bøe i Ramirent.

Sendes med SAS Julefly
Helt siden 1986 har SAS arrangert hjelpesendinger til Øst-Europa før jul. De siste syv årene har sendingene gått til Tallin i Estland, og den 10. desember forlot flyet lastet med klær, medisiner, sko, skolemateriell og annet utstyr Gardermoen. Om bord var det også store mengder fleecejakker, collegegensere, capser og andre klær fra Bautas.

– Det er flyveren Karsten Midtun som står bak dette prosjektet, og han ordnet selv med transporten av varer fra vårt lager i Bergen til flyet på Gardermoen. Han var svært begeistret for de varene vi kunne levere, og vi er helt sikre på at dette kommer godt med for barnehjemsbarn og uteliggere i Estland, forteller Bøe.

Klær til Tanzania
Noe av klærne og utstyret sendes også til en liten landsby ved foten av Kilimanjaro i Tanzania.

– Det er en nordmann som heter Leif Nordli som har startet et fantastisk hjelpearbeid i denne landsbyen. Han har blant annet bygget en skole hvor det undervises i søm, jordbruk og elektronikk, og de har god bruk for det utstyret vi kunne gi dem. Mange av dem som bor i landsbyen jobber som guider og bærere for turister som ønsker å bestige Kilimanjaro, og da har de også god bruk for varme klær. Det blir kaldt i Tanzania på nettene, og det fint å vite de varene vi ikke hadde bruk for etter navneskiftet kommer andre mennesker til nytte, forteller Bøe.