Helgesen til Norsk Glassgjenvinning

Kjell Håkon Helgesen fra det franske industrikonsernet Saint-Gobain er ansatt som administrerende direktør i Norsk Glassgjenvinning.

Han tar over etter Lasse Sunde (68) som går av med pensjon.

– Vi har fått til mye siden vi startet i 1992, og mer er i vente, men jeg er 68 år og har innsett at det er på tide med et generasjonsskifte. Jeg er sikker på at vi har fått en solid arvtaker i Kjell Håkon Helgesen, sier Sunde som har vært administrerende direktør i Norsk Glassgjenvinning siden starten i 1992.

– Enorme muligheter
Helgesen er utdannet bedriftsøkonom og sivilingeniør bygg med spesialisering i geoteknikk, og har lang erfaring fra material- og prosessindustrien. Helgesen jobbet i Norsk Leca fra 1989 og har blant annet vært involvert i utviklingen av løs Leca. Siden 2002 har Helgesen jobbet internasjonalt med produksjonsledelse, markedsføring og admisitrasjon gjennom Optiroc, Maxit Group og Saint-Gobain Weber. De siste fire årene har han også vært president og styreleder i European Expanded Clay Association (EXCA) som jobber med bransjens relasjoner til EU.

– Jeg ser frem til å fortsette utviklingen av Norsk Glassgjenvinning. Selskapet er inne i en utrolig spennende fase og har utviklet flere produkter som skal ta ytterligere markedsandeler i tiden som kommer. Våre eksisterende produkter, som for eksempel Glasopor Skumglass, har enorme muligheter. Vi skal også utvikle nye produkter, sier Helgesen.

Fortsatt fokus på glassinnsamling
Sunde understreker at det ikke vil bli endringer i innsamlingssystemet og at Norsk Glassgjenvinning fortsatt vil prioritere godt samarbeid med kommunene.

– Det blir ingen endring i innsamlingssystemet og vi lover å opprettholde servicegraden mot kommuner og forbrukere. Både kommuner og emballasjebesitterne kan føle seg trygg at vi har avsetning på det som samles inn. Den gode kontakten vi har hatt vil fortsette under ny ledelse, avslutter Lasse Sunde.