Må regne med flyforsinkelser søndag

Oppryddingen etter det kraftige snøværet over Nord-Europa lørdag førte til forsinkelser i flyavgangene fra Oslo Lufthavn Gardermoen søndag formiddag.

Bare Heathrow-flyplassen i London var fortsatt helt stengt søndag formiddag. Flyplassene i Paris var delvis åpne og greide å ta ned fly innimellom snøryddingen.

– Totalt har vi hatt en punktlighet på 86 prosent i avviklingen av flytrafikken søndag formiddag fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Det innebærer at bare fem av de 36 flyene som har tatt av, har vært forsinket, forteller informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

De samme flyplassene
Kobro sier det har vært noen innstillinger og forsinkelser til Paris, ikke på grunn av nytt snøvær søndag, men på grunn av oppryddingen etter de store snømengdene som falt lørdag.

Forsinkelsene og innstillingene søndag gjelder de samme flyplassene som hadde problemer med flytrafikken lørdag.

– Til disse byene må det påregnes forsinkelser også søndag, sier Kobro.

Frankfurt innstilt
Flyet til München gikk søndag formiddag, men tre timer forsinket. Flyavgangen til Frankfurt klokken 10.30, ble imidlertid innstilt.

Flyet til Amsterdam lettet søndag formiddag klokken 10, en halv time forsinket, men flyavgangene til byen var innstilt tidligere på dagen. Trafikken til København var i rute.