Dette betalte Veidekke for Hæhre

Intensjonsavtalen innebærer et kjøp av 51 prosent av aksjene i de tre selskapene for 153 mill kroner. Aksjonærene har videre avtalt en emisjon i selskapet på totalt 150 mill kroner, hvor Veidekke bidrar med 76.5 mill kroner.

Dette kom frem i en børsmelding fra Veidekke fredag.

Det var den 15. desember Veidekke meldte at de har inngått intensjonsavtale om kjøp av 51 prosent av aksjene i Hæhre-gruppens entreprenørvirksomhet. Dette er en følge av mange år med samarbeid og er en satsing som styrker begge selskapenes konkurransekraft.

Entreprenørvirksomheten vil med det få en sterk finansiell posisjon slik at den vil være godt posisjonert for videre vekst og utvikling. Etter emisjonen er det estimert at virksomheten vil ha en netto rentebærende gjeld på ca. 120 mill kroner.

I meldingen nevnes det også at Mesta as har stevnet Hæhre-gruppen med krav på totalt 340 mill. kroner iforbindelse med fire tidligere Mesta-ansattes overgang til Hæhre-gruppen. Hæhre-gruppens oppfatning er at kravet er uberettiget. Saken vil gå for Asker og Bærum tingrett og forventes berammet til våren 2012.

Veidekke vil frem til ultimo mars 2011 gjennomføre en due diligence-prosess for hele kjøpet som også vil omfatte denne saken. I intensjonsavtalen er Hæhres oppfatning av saken lagt til grunn og eventuelle vesentlige avvik kan få betydning for gjennomføringen av intensjonsavtalen.