Guvernør: Stockman trenger atomkraft

Den mektige Murmansk-guvernøren Dmitrij Dmitrijenko fastholder at Stockmanutbyggingen i Barentshavet er avhengig av atomkraft.

I et møte med nestlederen for Rosenergoatom som eier alle atomkraftverk i Russland, uttalte guvernøren at Murmansk kan ende opp med et kraftunderskudd dersom det ikke bygges et nytt atomkraftverk i fylket, rapporterer BarentsObserver.

Dersom Stockmanfeltet blir utbygd, gjør det Murmansk til en stor gassproduserende region. Men kraftbehovet vil også øke i området. Stockman-partnerne Gazprom, Total og Statoil har allerede undertegnet en samarbeidsavtale med det statlige russiske atomenergiselskapet Rosatom.

I dag produserer ett av Russlands eldste atomkraftverk i Poljarnij Zori atomkraft på overtid og skaper et kraftoverskudd i regionen. Både russisk miljøbevegelse og myndighetene i Norge, Sverige og Finland mener at atomkraftverket bør stenges.

Murmansk-guvernøren understreker at det nye atomkraftverket også bør bygges i Poljarnij Zori. Utbyggingsplanene blir nå vurdert av russiske atommyndigheter.