Tom håndgranat stoppet flytrafikken

Flytrafikken på Oslo Lufthavn Gardermoen ble stanset en halv time onsdag morgen fordi noen hadde sjekket inn en tom håndgranat i bagasjen.

Flyplassen koblet rutinemessig inn politiet, melder Dagbladet.no.

I en halvtime tidlig onsdag morgen kunne fly ikke ta av fra Oslo lufthavn.

– Vi hadde en situasjon der en bagasje ble avvist i sikkerhetskontrollen. Den skulle da kontrolleres på et videre nivå, men kom aldri fram dit. Da kunne vi ikke sende av gårde fly som hadde innsjekket bagasje fra klokka 6.50 til 7.10 uten at bagasjen var kjørt gjennom røntgen på nytt, forklarer informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Da flyene ikke fikk ta av, ble det fullt ved gatene, og enkelte fly måtte vente litt i lufta før de fikk lande. Enkelte fly ble dermed en halv time forsinket.

Den aktuelle bagasjen ble ganske snart funnet, og dermed kunne trafikken igjen gå som normalt. I bagasjen ble det funnet en tom håndgranat.

– Det dreier seg om et håndgranat-skall, som noen bruker som øvelsesgranater eller brevpresser. Vi vil advare reisende mot å ta med seg slike gjenstander. Det skaper bare usikkerhet og ødelegger for andre passasjerer, sier Jo Kobro.