Mer vei for Veidekke

Det at Veidekke går inn og kjøper 51 prosent av Hæhre Entreprenør, er et viktig strategisk valg for å sikre seg en større andel av de anleggsinvesteringene som nå vil komme både på vei og bane i Norge. De to selskapene har samarbeidet tett gjennom mange år. På det store prosjektet Sky – Langangen har man jobbet tett sammen i et prosjekt som virkelig har gått og går på skinner. Det at Veidekke som et norskeiet selskap blir større, er viktig for hele det norske bygg- og anleggsmiljøet.

Dette må også være en stor personlig seier for Albert Kristian Hæhre som gjennom 35 år har bygget opp en betydelig virksomhet. I avtalen som vi offentliggjør her på bygg.no i dag, ligger det selvsagt mange maskiner og mye utstyr, men den viktigste verdien i selskapet er alle de ansatte. Det jobber nå mer enn 400 mennesker i Hæhre som har rekruttert og lært opp en rekke flinke folk. De har en fremdrift i sine prosjekter som ligger helt i Norgestoppen. Selskapet har også fått stor anerkjennelse i Statens vegvesen. Dette vet selvsagt Veidekke.

Store entreprenører har prøvd å kjøpe Hæhre også tidligere. NCC Eeg-Henriksen hadde i sin tid en avtale om overtakelse klar, men saken rant ut i sanden.

Det skal ellers bli interessant å se hva som ellers skjer fremover. Vi har fått en rekke signaler om at flere selskaper har nye oppkjøp på gang. Det har sikkert også Veidekke. Oppkjøpet av 51 prosent i Hæhre er et kjøp i milliardklassen.