Peab bygger hotell på Fornebu

Peab har fått i oppdrag å bygge det nye Scandic Hotel Fornebu som blir et fjordhotell med flott beliggenhet.

IT Fornebu AS og Utstillingsplassen Eiendom AS er byggherre for prosjektet. Stor-Oslo Prosjekt er byggherrens prosjektleder.

Hotellet består av en garasjekjeller over to plan, samt seks plan over bakken. Hotellet vil inneholde konferansesal, 336 rom og suiter, spa og en energisentral for Fortum. Samlet areal er ca 25.000 m². Råbygget oppføres i kombinasjon av plasstøpt og prefab. Fasaden betår av tegl og systemfasader i glass og aliminium. Peab gjennomfører prosjektet i en totalentreprise. Kontraktssummen er på ca MNOK 300 eks mva.

- Dette er et viktig prosjekt for oss, sier fungerende adm dir Bengt Qvillberg i Peab Norge.

- Vi har et godt samarbeid med IT Fornebu Eiendom, og skal gjøre vårt ytterste for å levere god kvalitet til rett tid. Dette hotellet er en tillitserklæring vi setter pris på, sier Bengt Qvillberg.

- Vi velger Peab på grunnlag av gode erfaringer, samtidig som de er konkurransedyktige på pris. To tilbydere stod relativt jevnt, men Peab har gjort en flott innsats med garasjeanlegget og kontorkjelleren på det nye Statoilbygget her ute på Fornebu, og vi velger å videreføre et allerede godt samarbeid, sier adm dir Erik Løfsnes i IT Fornebu Eiendom.

Arbeidene starter umiddelbart og planlagt ferdigstillelse er august 2012. Arkitekt er Narud Stokke Wiig.