Multiconsult prosjekterer Hidra-tunnelen

Prosjekteringsoppdraget på den undersjøiske tunnelen Hidra landfast var en fristelse Multiconsult i Kristiansand ikke kunne motstå.

‒ Vi satte mye inn på å få jobben. Den er faglig krevende og kommer til å gi oss mange spennende utfordringer, sier oppdragsleder Jon Olav Upsal i Multiconsult AS.

Selskapet fikk oppdraget i hard konkurranse med flere andre aktører. Med en økonomisk ramme på 7,2 millioner kroner, er dette en betydelig jobb for Multiconsult.

‒ Vi kommer til å ha rundt 40 medarbeidere i arbeid med prosjektgrunnlaget for Hidra landfast. Anslagsvis 20 forskjellige profesjoner blir involvert, sier Upsal.

Nylig var et titalls medarbeidere fra konsulentselskapet på sin første befaring på det framtidige anleggsområdet mellom Kvellandstrand på fastlandet og Launes på Hidra.

De studerte blant annet topografien, geologiske forhold i fjellskjæringer og trafikale forhold på begge sider av Hidrasund.

Prosjektleder Oddvar Kaarmo i Statens vegvesen viste rundt. Han er tilfreds med å ha fått Multiconsult med på laget.

‒ Til dette prosjektet trenger førsteklasses fagfolk og det har vi fått, sier han.

Upsal forteller at de for første gang kommer til å utføre et vegprosjekt i 4D-format. Alle tegninger og installasjoner plottes inn i en tredimensjonal virtuell dataanimasjon som blir verktøy og vegviser for de som skal bygge veganlegget. I tillegg legges tidsaksen inn som en fjerde dimensjon.

‒Prosjektanimasjonen forteller utbyggerne hva som skal gjøres, når og i hvilken rekkefølge, sier Upsal.

Multiconsult regner med å bruke et halvt år på prosjekteringsjobben. Materialet blir entreprenørenes grunnlag for å gi en anbudspris på utbyggingen.

Se video rundt utbyggingen her