Veidekke bygger skole i Stockholm

Veidekke Entreprenad har skrevet kontrakt med Akademiska Hus om nybygging og ombygging av kontorer for Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) ved Stockholms Stadion.

Kontraktssummen er 117 millioner SEK ekskl. mva.

GIH har siden starten i 1813 vært Sveriges fremste kunnskapssenter for idrett, fysisk aktivitet og helse. - Å få bidra til å utvikle GIHs fremgangsrike virksomhet i Stockholm med dette fine bygget, er meget inspirerende. Det er på høy tid at GIH får moderne lokaler som forenkler samarbeidet med blant annet skoleverket, idrettsbevegelsen og aktørene innen helsevesenet. Sammen med Veidekke Entreprenad skal vi nå skape et slikt kontor, sier Sten Wetterblad, regiondirektør for Akademiska Hus Stockholm.

- Veidekke Entreprenad og Akademiska Hus har i lang tid utviklet et verdiskapende samspill, og som idrettsutøver på fritiden er det ekstra spesielt å få bidra til at verdens eldste kunnskapssenter innenfor idrett får nye lokaler, sier regionssjef Mikael Lidström i Veidekke Entreprenad.

Den nye kontorbygningen blir på 4.000 m2, og arealet som skal bygges om er på 2.000 m2. Byggearbeidene starter neste år, og skal avsluttes i løpet av 2012.