Nordmørs-terminalen

Nordmørs-terminalen

Nordmørsterminalen

Prosjekttype: kontor- og terminalbygg

Sted: Kristiansund

Kontraktssum ekskl. mva: 52.000.000,-

Bruttoareal: 4150 m2 + ombygget og modernisert lagerbygg på 1150m2.

Byggherre: Kristiansund og Nordmøre Havn IKS

Entreprenør: Lønnheim Entreprenør AS

Entrepriseform: Totalentreprise

Arkitekt: Iversen Petch AS, Smøla

Rådgivende ingeniører:

Byggteknikk: Myklebust AS, Kristiansund

Lønnheim Stål AS, Kristiansund

Elektroteknikk: West Elektro AS, Kristiansund

VVS-teknikk: Ventilasjon: Comfort Teknikk AS, Trondheim

Sanitær: Comfort Langset Rør AS, Kristiansund

SD Anlegg: Siemens AS Divisjon Building Technologies, Ålesund

Trapper og rekkverk i stål og glass: Midthaug avd. Møre

I desember 2010 åpnet den nye Nordmørsterminalen i Kristiansund. Bygget som eies av Kristiansund og Nordmøre Havn IKS, vil bli et nav i havesamarbeidet på Nordmøre og i Trøndelag. Hitra er også med i samarbeidsselskapet.

Det nye bygget på 4100 kvadratmeter over fem etasjer ble overlevert fra entreprenøren den 15. november. Bygget har kostet omlag 64 millioner kroner. Kvadratmeterprisen ligger på 17 000 kroner. Br. Lønnheim AS i Kristiansund har vært totalentreprenør.

Det nye terminalbygget ligger på Devoldholmen – på det som mange mener er selve indrefileten av en tomt i Kristiansund. Et stort grønt lagerskur har preget bybildet i en årrekke, men nå er deler av dette bygget revet og resten er integrert i det nye terminalbygget som ligger majestetisk ut mot havna. I forbindelse med prosjektet er også deler av kaia i området rehabilitert. Det er også innredet et eget venterom for hurtigrutepassasjerene.

70 prosent av bygget er utleid.

Det har vært lansert mange planer for utbygging av denne tomta. Både hotell og kulturbygg har vært lansert, men i følge ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund er et havnebygg det som har vært mest naturlig – og det er det også blitt. Det nye bygget vil også være viktig i utvikling både av samferdsel og turisme i området. Styreleder John Harry Kvalshaug som er styreleder i Kristiansund og Nordmøre Havn IKS, mener at det nye bygget skal bli en rugekasse for maritime ideer.

Tekst og foto: Byggeindustrien


Flere prosjekter