Munch-museet vurderer strakstiltak mandag

Ledelsen ved Munch-museet skal i et møte mandag bestemme seg for om museet må stenges over en lengre periode som følge av fuktskader.

I helgen har museets sal 1 vært stengt. Det er her Edvard Munchs berømte maleri «Skrik» pleier å henge, sammen med elleve andre bilder. Museets ledelse besluttet fredag å tømme denne salen på grunn av fukt som rant fra veggene. Kunstverkene ble trygt plassert i museets kjellermagasiner, skrev Dagsavisen lørdag.

Ifølge Aftenposten må det store investeringer til for å rette opp fuktskadene. Mandag bestemmer ledelsen seg for hva som skal gjøres videre.

– Vi har lenge slitt med vanskelige forhold. Fordi huset er gammelt, har vi en dårlig infrastruktur. Derfor sliter vi med å holde stabile forhold i kulden. Det skapes kondens, sier museumsdirektør Stein Olav Henrichsen.

Fagpersoner har i helgen vært innom museet for å danne seg en oversikt over forholdene. Ledelsen vurderer fortløpende behovet for å flytte flere kunstverker ned i magasinene.

Henrichsen slår fast at det trengs strakstiltak for å unngå at museet må stenges over lengre tidsrom. Det vil innebære store investeringer. Penger som museet ikke har. Oslo kommune, som eier museet, vil derfor bli kontaktet hvis det blir nødvendig å utføre strakstiltak, opplyser Henrichsen.