Satser med Byggfagkatalogen

Tom Vatland startet i 2008 opp nettkatalogen Byggfagkatalogen.

– Målet mitt med denne katalogen er at den skal bli en bransjekatalog som bare skal inneholde firmaer fra byggfagbransjene. Med andre ord en nisjekatalog. Jeg var fast bestemt på hvordan denne skulle bygges opp, og ikke minst drives. Min grunntanke er å gå på tvers av vanlige salgsmetoder. Katalogen skal ikke selges ved hjelp av telefonsalg. Jeg vil at kundene skal komme til oss. Det siste, og ikke minst viktige punkt, er at Byggfagkatalogen ikke har noen form for binding eller forpliktelser, sier Vatland.

Alle firmaer som er registrert i Byggfagkatalogen er blitt registrert via en kjede, grossist, organisasjon eller direkte fra firmaet selv.

- Alle firmaer som er registrert her har full rett til å få sitt firma slettet fra katalogen uansett grunn. Vi har alle en grunn til hvorfor vi ønsker, eller ikke ønsker, å stå oppført i en katalog. Dette skal respekteres. Noe av det som er spesielt med Byggfagkatalogen er at du kan søke på en kjede, grossist eller en forening. Dette fordi det er mange som kjenner til kjedene, men ikke hvem som er forhandlere for de respektive kjedene. Alle disse vil bli listet opp på hovedsiden slik at brukeren lett kan søke på en av disse. De kan selvsagt også skille ut søket ved å velge fylke og kommune. De kan også søke på firmanavn om de kjenner til det, sier Vatland.

Byggfagkatalogen har pr. i dag ca 4100 firma registrert i katalogen.