Vil bygge stort i Norge

− Det norske markedet er svært viktig for Rezidor. Vi har store planer for Park Inn-konseptet vårt her de neste årene, sier Puneet Chhatwal, Senior Vice President & Chief Development Officer i Rezidor Hotel Group.

Chhatwal er på snarvisitt i Norge, primært for å ta del i den offisielle åpningen av kjedens siste hotellsatsing, Park Inn Oslo Airport på Gardermoen. Men også for å fortelle Byggeindustriens lesere hvordan gigantkjeden tenker seg sin egen fremtid i Norge.

Rezidor, som blant annet har merkenavnene Radisson Hotels i sin portefølje, har for tredje året på rad satt rekord i hotellåpninger med hele 7.200 nye rom rundt om i verden. Med nærmere 370 hoteller i snart 60 land er det betydelige ressurser som skal settes inn i videre utvikling her i landet.

Det er i første rekke det trestjerners mellomsjiktet Park Inn det skal satses ytterligere på. I dag er det fem Park Inn-hoteller i Norge; i Arendal, Haugesund, Stavanger, Oslo sentrum og altså fra i høst på Gardermoen.

Men antallet skal ifølge Chhatwal ikke stoppe der.

− I Oslo sentrum har vi ett, men vi kan ha fem. I tillegg kan vi ha et par hver i Stavanger, Bergen og Trondheim. I hver av de mellomstore byene kan vi etablere ett Park Inn-hotell. Det kan gi 30 til 50 nye hoteller i dette segmentet i løpet av de neste fem til ti årene, sier Chhatwal.

− Hvor langt er de konkrete planene kommet?

− Vi ser på et par aktuelle prosjekter i Oslo sentrum. Vi ønsker ikke å avsløre mer nå, men håper å kunne offentliggjøre mer i løpet av tre til seks måneder. Selv om vi har stor fremdriftstro på segmentet Park Inn, og på markedet i de nordiske landene generelt, handler det også om å ta vare på de avtalene og hotellene vi har. De må fortsatt utvikles for at vi skal være bedre rustet til konkurransen de neste årene.

− Vil dere bygge nye her i Norge eller også satse på oppkjøp?

− Vi er ikke akkurat mest kjent for våre oppkjøp. Med mindre det skulle dukke opp en interessant og velrenommert kjede. Men vi har hatt et godt år for de nordiske landene, og tror denne utviklingen vil fortsette. Norge er i tillegg i en særstilling, dere har jo ikke hatt den økonomiske nedturen som mange andre har hatt, sier Chhatwal.