Betonmast Bygg kjøper TBA Eiendom

Betonmast Bygg AS og TBA Eiendom AS undertegnet fredag en avtale hvor Betonmast Bygg kjøper 100 prosent av TBA Eiendom.

Samtidig som gjennomføring av avtalen vil Vesterli Eiendom AS v/Ole Kristian Lundby gå inn med en eierpost i Betonmast Bygg AS.

TBA Eiendom eier 95 prosent av aksjene i Toten Bygg og Anlegg AS og 100 prosent av aksjene i Byggmester Rotstigen AS. Betonmast Bygg vil etter dette kjøpet få en solid posisjon i markedet i Mjøs-regionen. TBA Eiendom er i tillegg en betydelig aktør innenfor eiendomsutvikling i regionen.

Toten Bygg og Anlegg er en solid aktør i bygge- og anleggsbransjen i sitt geografiske område som er Toten, Gjøvik, Land, Hadeland og Romerike. Hovedkontoret ligger på Lena i Østre Toten. Selskapet har avdelinger innenfor bygg, anlegg, byggservice, maling og glass. Selskapet omsetter for rundt 150-200 millioner kroner i året, og har rundt 125 ansatte.

Rotstigen AS er en betydelig og anerkjent byggmesterbedrift som er leverandør av boliger og andre byggeoppdrag. Selskapet har sitt geografiske arbeidsfelt i sentrale deler av Vestoppland.

Betonmast Bygg AS har sitt hovedkontor i Oslo, og består utover det av datterselskapene Betonmast Bygg Bergen AS, Betonmast Bygg Østfold AS, Byggmester Asle Thorsen AS (Arendal) og Betonmast Bygg Romerike AS. Betonmast Bygg AS er et entreprenørselskap som i hovedsak driver sin virksomhet innenfor segmentene næringsbygg- og nye boligbygg. Selskapet har en omsetning rundt 450 millioner kroner og har ca 90 ansatte.

- Kjøpet av TBA Eiendom AS er et viktig steg i vår vedtatte vekststrategi, sier administrerende direktør i Betonmast Bygg AS, Jørgen Evensen.

- Vi kjøper en lokal og sterk aktør i Mjøs-regionen, som i en årrekke har markert seg positivt med gode prosjekter, sunn økonomi og fornøyde ansatte. Vi ønsker å ta vare på dette, og samtidig utvikle selskapet sammen med resten av Betonmast Bygg konsernet.

Daglig leder Nils Raymond Laeskogen vil sammen med resten av ledelsen i Toten Bygg og Anlegg og daglig leder Terje Braathen i Byggmester Rotstigen fortsette som før i selskapet.

- For Toten Bygg og Anlegg er dette en stor mulighet for å utvikle selskapet videre sammen med en den profesjonelle aktøren som Betonmast Bygg er. Vi har i dag et veldrevet selskap med veldig mange dyktige og gode medarbeidere. Tiden er inne for å utvikle dette ytterligere. Mjøsregionen er et område i vekst. Vi skal ta en større del ev det markedet, samtidig som vi skal fortsette å levere gode prosjekter, sier daglig leder i Toten Bygg og Anlegg, Nils Raymond Laeskogen.

Ole Kristian Lundby vil, gjennom sitt selskap Vesterli Eiendom AS, få en aksjepost og en styreplass i Betonmast Bygg AS. Ole Kristian Lundby er en av hovedeierne i TBA eiendom og en av gründerne i Toten Bygg og Anlegg.

- Betonmast Byggs planer om å etablere seg i Mjøsregionen falt sammen med et ønske fra en av våre aktive eiere om å trekke seg tilbake fra virksomheten. Vi har alltid ment at eierskapet er viktig for bedriften, og vi mener at Betonmast Bygg vil være en aktiv, kompetent og kapitalsterk eier som kan utvikle Toten Bygg og Anlegg videre og gi stabile og trygge arbeidsplasser i fremtiden, sier Ole Kristian Lundby som videre fremhever at Vesterli Eiendom AS med sitt eierskap vil tilføre lokal forankring i styret i Betonmast Bygg.

Gjennomføringen av kjøpet er avhengig av godkjennelse av konkurransetilsynet.