Stangefirma bygger servicebygg på E6

Stangefirmaet ”Hagen og Godager” har fått oppdraget med å bygge nytt servicebygg på rasteplass ved E6 på Andelva i Eidsvoll kommune.

Oppdraget har en verdi på 8,2 millioner kroner, og vil påbegynnes i desember 2010.

Statens vegvesen er i gang med å utvide E6 til en firefelts veg med midtdeler på strekingen Dal-Minnesund. Før utbyggingen tok til, var det på nordsiden av Andelva i Eidsvoll kommune en rasteplass i hver kjøreretning. Rasteplassen i sørgående retning måtte rives for å gi plass til en ny kjørebane. Et nytt og topp servicebygg vil bygges på et rekerasjonsområde under bygging på sørsiden av Andelva.

Hagen og Godager bygger servicebygget
Oppdraget med å bygge et topp moderne servicebygg på rasteplassen er tildelt firmaet ”Hagen og Godager” fra Stange. Det nye servicebygget vil være på 180 kvadratmeter og romme en kjøkkenfløy, offentlige toaletter og en publikumsfløy. Kjøkkenet er topp moderne med noe av det nyeste kjøkken- og ventilasjonsutstyret. Kontrakten med å bygge det nye servicebygget har en verdi på 8,2 millioner kroner.

Torsdag 2. desember skrev Statens vegvesen kontrakt med firmaet Hagen og Godager. Firmaet regner med å begynne på arbeidet med å bygge serviceanlegget relativt omgående.

Mesta bygger rekerasjonsområdet
Det nye servicebygget bygges på et større rekerasjonsområde som også inkluderer grøntarealer, lekestativer og sittegrupper. Oppdraget med å bygge rekerasjonsområdet med unntak av sevicebygget, ligger i Statens vegvesen sin kontrakt med Mesta om bygging av firefelts veg med midtdeler på strekningen Dal-Boksrud. Mesta har allerede påbegynt sitt arbeid med rekerasjonsområdet.

Rasteplass i nordgående retning
Rasteplassen i nordgående retning ved Andelva vil bli pusset opp i forbindelse med utvidelsen av E6, og vil følgelig ikke bli flyttet. De to rasteplassene kan åpne for kommersiell drift samtidig som E6 åpner som en firefelts veg med midtdeler mellom Dal og Minnesund høsten 2011. Det er foreløpig ikke inngått avtale med drivere av de to rasteplassene.