Ølen Betong kjøper Sandeid Cement

Ølen Betong AS har kommet til enighet med de tidligere eierne av Sandeid Cement AS og Sandeid Cement Eiendom AS om kjøp av samtlige aksjer i selskapet.

Sandeid Cement har i sin 52-årige historie drevet med produksjon og montasje av slakkarmerte elementer til næringsbygg, landbruksbygg, boliger og andre lignende segmenter, samt spesialproduksjon innen betongløsninger. Bedriften har gjennom en årrekke bygget opp god kompetanse innen sott felt og er kjent for gode produkter med høy kvalitet.

- Sandeid Cement er gode på en type elementproduksjon hvor vi ikke har vært så sterkt inne i bildet tidligere. Dermed får vi nå tilført et helt nytt segment, sier Arne Haldorsen, adm. direktør i Ølen Betong.

Han forteller at de raskt kom til enighet med de nåværende eierne. Torsdag ettermiddag ble det gjennomført et allmøte hos Sandeid Cement, og Haldorsen sier at nyheten ble godt tatt imot av de ansatte både i Ølen Betong og Sandeid Cement.

- Vi skal nå utvikle selskapet videre, og tilføre vår kompetanse der det er nødvendig Det er slett ikke umulig det vil komme til flere ansatte i Sandeid noe frem i tid, sier Haldorsen.

Sandeid Cement har en ny og moderne fabrikk som ble vesentlig oppgradert og utbygget for få år siden. Videre har bedriften ferdigbetongstasjon for leveranser lokalmarkedet. Omsetningen de siste årene har variert mellom 30 og 57 mill kroner. Det er ca 20-25 arbeidsplasser i bedriften.

Ølen Betong har for tiden god ordrereserve på sin elementfabrikk og ser positive synergieffekter ved et nært samarbeid mellom selskapene.

Styret og ledelsen i Sandeid Cement ser positivt på den videre satsingen som skal skje i bedriften. Gjennom salget av aksjene i Sandeid Cement AS har bedriften fått en strategisk god eier som vil opprettholde nåværende arbeidsplasser og utvikle bedriften videre.

Virksomheten vil fortsette under navnet Sandeid Cement AS og man vurderer en utvidelse av produktspekteret.

Haldorsen forteller at Ølen Betong er inne i en god utvikling.

- Elementfabrikken har fulle ordrebrøker og også innen ferdigbetong ser vi en god utvikling. Vi har derfor gode forhåpninger for 2011 og 2012, sier Haldorsen.

Han forteller at de også vurderer flere oppkjøp i tiden fremover og at de er i dialog med ulike selskaper.

– Vi skal vokse, sier Haldorsen.

Konsernet Ølen Betong vil i år omsette for ca 400 millioner kroner.