NorBetong åpner betongstasjon i Stjørdal

NorBetong er nå også etablert i Stjørdal. Anlegget ligger på Stormyra Næringsområde, hvor Brødrene Bjerkli har bygget opp og lagt til rette for en rekke virksomheter, blant annet pukkverk og asfaltverk.

– Vi er veldig glad for at Brødrene Bjerkli inviterte oss til å produsere ferdigbetong i Stjørdal. Verket vil på en god måte utfylle våre øvrige produksjonssteder i regionen, og gjør oss i stand til å tilby våre kunder en bedre service i et større område. Når vi nå åpner en betongstasjon i Stjørdal betyr det at vi dekker hele strekningen fra Orkanger til Steinkjer, sier regionsleder Olav Røe.

Fabrikken ble åpnet onsdag 8. desember i nærvær av nærmere 50 inviterte gjester.

NorBetong er en av landets største produsenter av ferdigbetong, og i Trøndelag finnes fabrikker i Trondheim, Orkanger og Verdal. Og nå altså Stjørdal. Etableringen er gjort i samarbeid med Brødrene Bjerkli, og produksjonsanlegget oppføres på Stormyra Næringsområde hvor det også er blant annet pukkverk og asfaltverk.

– Ved at vi etablerer driften oppe ved pukkverket blir det minimalt med miljøbelastninger. Ved at vi får kortere vei til kundene i Stjørdal og omegn sparer vi også miljøet for kjøring som ellers måtte gjøres fra Trondheim eller Verdal. Selve verket har tidligere vært i drift i Trondheim, og har ligget ubenyttet i et par år, forklarer Otto Poulsen, administrerende direktør i NorBetong AS.

– Betong er et miljøvennlig byggemateriale. Ved riktig bruk kan betong bidra til å redusere energibehovet i en bygning. Samtidig har det lang levetid og lave vedlikeholdsutgifter - og når man ser på hva bygg koster så holder det ikke å bare se på byggekostnad. Driftsutgiftene i et bygg er i så måte en langt større andel av kostnadene når man bruker et livsløpsperspektiv. Det er noe politikerne bør tenke over når nye bygg blir vedtatt, sier regionslederen.

NorBetong leverer betong til en rekke store bygge- og anleggsprosjekter rundt i Trøndelag, men også en rekke mindre entreprenører og private benytter ferdigbetong selv til små byggejobber.

– Det skal ikke store volumer til før det blir lønnsomt med ferdigbetong sammenlignet med jobben det er med å blande selv. Dessuten får man betong i dokumentert kvalitet og skreddersydd til formålet, sier Røe.

Som en av landets største produsenter av ferdigbetong har NorBetong lang erfaring og en stor flåte med moderne betongbiler og betongpumper.

– Pumping av betong blir mer og mer vanlig. Det er en utrolig effektiv måte å få betong levert på, og i Trøndelag har vi betongpumper med stor kapasitet og rekkevidde. Det er mange som blir imponert når man ser hvordan tung betong kan pumpes gjennom slanger og rør - og at det neste dag er blitt kompakt og hardt.