Enova må satse mer på bygg og bolig

Når de grønne sertifikatene er en realitet, vil utbygging av vindmøller og andre kraftprosjekter få en mye bedre finansiering. Det betyr at Enova kan bruke midlene sine på en annen måte. Så langt har de brukt hundrevis av millioner av kroner hvert år til vindmølleprosjekter. Nå kan de i stedet sette disse pengene inn i arbeidet med å gjøre eksisterende boliger og bygg mer energieffektive. Det at BNL nå vil ta et møte med olje- og Energiministeren for å diskutere de utdelingskriteriene Enova følger, synes vi er prisverdig.

 

Vi vet ikke om det har skjedd noe spesielt i regjeringen den siste tiden, men etter å ha vært på defensiven i sak etter sak begynner de nå å ta grep. Det er sannelig på tide. Saken om de grønne sertifikatene og energisamarbeidet med Sverige har ligget i dødvannet i årevis. Det at Senterpartiet nå begynner å få kredit for sitt arbeid i regjeringen, må også bety mye for partileder Liv Signe Navarsete og hennes mannskap.

Det at også BNL nå tar grep, er noe vi synes er gledelig. Hele byggenæringen er opptatt av at spørsmål knyttet til energieffektivisering i boliger og bygg blir løftet opp på den politiske dagsorden. Dette betyr at man prioriterer de absolutt billigste og mest effektive løsningene for å spare strøm. I vanlige boliger har det nesten vært umulig å få Enova-støtte bortsett fra i noen spesielle tilfeller og til helt spesielle tiltak.