Boligene er satt på kartet

Antall boliger hadde ved årsskiftet passert 2,3 millioner. Boligstatistikken kommer nå også på kart som viser boligtetthet og bostedsmønster. Den kartbaserte statistikken stedfester 99 prosent av boligene.

Totalt var det per 1. januar 2010 registrert 2 324 000 boliger i Norge, melder SSB. Eneboliger utgjør drøyt halvparten, med 1 220 000 boliger. Deretter følger blokkleiligheter med 523 000. Det finnes vel 267 800 boliger i rekkehus, kjedehus og andre småhus. I tillegg kommer 211 600 tomannsboliger og 41 200 boliger i bygninger for bofellesskap. Dessuten er det drøyt 60 400 boliger i bygninger hvor hoveddelen av arealet er knyttet til annet enn boligformål, i hovedsak næringsbygninger.

Ulik boligstandard
Statistikken viser også ulike mål for boligstandard, som kjøkkenmuligheter, antall rom, wc og bad, samt boligens størrelse, beliggenhet og antall etasjer i bygningen.

Norske boliger er svært ulike når det gjelder størrelse målt i antall rom og bruksareal. Mens halvparten av eneboligene har fire eller flere rom, er det kun hver femte blokkleilighet som har fire eller flere rom. To tredeler av alle blokkleiligheter har et bruksareal under 80 kvadratmeter, mens kun hver tiende enebolig er av en slik størrelse.

Vel 5 prosent av boligene har inngang i kjelleren eller underetasjen, mens mer enn syv av ti boliger har inngang i første etasje.

Praktisk talt alle har eget kjøkken
Om lag halvparten av landets boliger har kun ett toalett. Mens ni av ti blokkleiligheter kun har ett toalett og ett baderom, har eneboliger langt oftere flere wc og bad.

99,6 prosent av boligene, som det finnes opplysninger om, har tilgang til kjøkken. Nesten halvparten av alle boliger ligger i en bygning med tre eller flere etasjer.