Serbere stoppet med stjålet kobber

Tre serbere ble pågrepet lørdag formiddag, etter at politiet stanset to varebiler på vei nordover langs E18.

En patrulje stanset først en svenskregistrert varebil i Bamble. De hadde fått et tips om at en fullastet varebil med mulig tyvegods var på vei gjennom fylket. Politiet vil blant annet etterforske om kobberet stammer fra et tyveri fra et lager i Flekkefjord.

Lastebilen settes i forbindelse med et dieseltyveri i Kvinesdal i Vest-Agder fredag, og de to serberne i varebilen er pågrepet. Kort tid etter ble en danskregistrert varebil med en serbisk sjåfør stanset på E18 ved Lanner.

Bilen var fullastet med kobber på originalspoler fra bedrifter i agderfylkene, opplyser operasjonsleder Gisle Småge ved Telemark politidistrikt.

Politiet har pågrepet i alt tre serbere, og setter disse to lastebilene i sammenheng med hverandre. De etterforsker saken bredt gjennom et samarbeid mellom politidistriktene i Telemark og Aust-Agder og Operasjon Grenseløs.

– Det var relativt tilfeldig at UP kom i kontakt med den første, så dette er ikke noe som har pågått over lang tid, sier politiadvokat Wenche Kåsa til ta.no.

Hun bekrefter at politiet nå undersøker hva de to varebilene transporterte.

Politiet har identifisert de tre serberne. To av dem er i 20-årene, den siste i 40-årene.

– De er ikke avhørt enda, men de vil bli det i løpet av den nærmeste tiden, sier Kåsa.

Hun utelukker ikke at det vil komme flere pågripelser i saken.

Det er foreløpig ikke klart hvor varebilene var på vei.