Nytt talmeter skal bli håndverkerens beste venn

Hultafors presenterer sitt nye talmeter som skal gjøre måling og merking enklere for håndverkeren. Se talmeteret i bruk i egen video.

- Talmeteret er ingen ny oppfinnelse, men vi har lagt til noen smarte tilleggsfunksjoner, sier sales executive Dag Erlandsen i Hultafors.

Se Erlandsen presentere talmeteret i videoen over. 

Den nye generasjonen talmeter som nå er for salg, er utstyrt med kombinerte merke og målepigger som gjør at håndverkeren enkelt kan måle opp og merke både utvendige og innvendige lengder.

Det nye talmeteret har mulighet for diametermåling med egen skala på baksiden av båndet.

– En smart funksjon hvis man trenger å måle omkrets på rør eller søyler, forklarer Erlandsen. I tillegg har det en passerfunksjon som er egnet for merking av runde former.

Den nye generasjonen talmeter er utviklet i tett samarbeid med håndverkere.

- Responsen fra håndverkere som har prøvd produktet er formidabel, sier han.

Erlandsen forteller at tommestokken tradisjonelt står særdeles sterkt i kurs blant norske håndverkere.

– Det er nesten utrolig, men det selges like mange tommestokker i Norge som i Tyskland, opplyser han. Likevel tror han ikke at tommestokken blir helt borte fra verktøykassa selv om alle landets håndverkere skulle få øynene opp for det nye talmeteret.

– Vi kommer nok til å selge mange tommestokker fortsatt, og den kommer nok til å være en viktig del av håndverkerens utstyr også i framtiden. Det ble ikke slutt på salg av Zalo selv som oppvaskmaskinen kom, humrer han.

Talmeteret komme i lengder på to og tre meter og finnes med god sannsynlighet hos din nærmeste forhandler som har Hultafors sine produkter i hyllene.