Taper 6 mill på overtidsnekt

Jernbaneverket klarer ikke å stille med en person som kan jobbe overtid til helgen. Det gjør at Rana Gruber taper 6 millioner kroner.

Administrerende direktør i Rana Gruber, Gunnar Moe, sier til NRK Nordland at den lange kuldeperioden gjør at selskapet er blitt forsinket i arbeidet med å hente malm ned fra fjellet.

– Malmen har lett for å fryse fast i vognsettet når temperaturen synker så kraftig som vi har opplevd den siste tiden. Og det gjør at vi blir forsinket i arbeidet og ikke får fraktet ned tilstrekklig malm til utskipningskaia i Mo i Rana, sier Moe til NRK.

Derfor har Rana Gruber kontaktet Jernbaneverket med spørsmål om hjelp til å kunne sette inn flere togsett i helgen for å komme ajour med situasjonen. Men da må Jernbaneverket stille med en togekspeditør på overtid på Ørtfjell stasjon for å ta ansvar med sporvekslingen.

Det klarte det ikke å få til. Det betyr at Rana Gruber taper 6 millioner kroner på at Jernbaneverket ikke klarer å stille med en mann på overtid i helgen. Ifølge Gunnar Moe er det i verste fall snakk om 16 timers overtid, på en mann.

En pressevakt i Jernbaneverket sier de ikke har mulighet til å stille med ekstra togekspeditør på Ørtfjell stasjon.