Ny rv7 8 mnd før tiden

Den nye riksvei 7 mellom Ramsrud og Kjeldsbergsvingene åpner allerede i november 2011, åtte måneder før tiden. (Se bildegalleri)

Årsaken til dette skal være godt samarbeid mellom Statens vegvesen og Hæhre Entreprenør.

- Statens vegvesen og entreprenøren har blitt enige om å forsere utbyggingen. Dermed blir veien gjort ferdig i slutten av oktober 2011, og veien åpnet for ferdsel i november samme år, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa til Ringerikes Blad. Hun roser Hæhre Entreprenør og Statens vegvesen for godt samarbeid.

Da arbeidet med den 6,7 kilometer lange strekningen på riksvei 7 startet for fullt i fjor sommer, var det meningen at veien skulle åpnes sommeren 2012, men arbeidet har gått bedre en forutsatt og veien kommer nå til å åpne langt tidligere enn først planlagt. Albert Kr. Hæhre bekrefter overfor Byggeindustrien at veien vil bli ferdig innen datoen Kleppa har satt.

De som kjenner denne veien vet at dette vil bli en stor forbedring fra eksisterende strekning. Man vil nå komme både raskere og sikrere frem. Dette er en sterkt trafikkert vei, ikke minst i helgene med utfarten til og fra Hallingdal.