AF satser ytterligere mot olje og gass

AF Gruppen (AFG) har inngått intensjonsavtale med Båtservice Holding om kjøp av 100 % av aksjene i Båtservice Offshore Verft AS.

Oppkjøpet er et ledd i utviklingen av AF Gruppens tjenester til olje- og gassmarkedet.

Båtservice Offshore leverer i dag vedlikeholds- og modifikasjonstjenester til de største olje- og gasselskapene i Norge. Selskapet har i dag en omsetning på ca 70 MNOK. Båtservice Offshore holder til på Mandals største havne- og industriområde. Med sin nærhet til Kristiansand og Stavanger, har området blitt en del av det voksende offshoremiljøet på Sørlandet.

AF Gruppen har over tid levert tjenester til olje- og gassmarkedet. Hovedaktiviteten har vært knyttet opp mot landanlegg som Kårstø, Kollsnes, Mongstad, Snøhvit og Ormen Lange. I tillegg er AF Gruppen den ledende aktøren innen decommissioning offshore. Gjennom det heleide selskapet Mollier, har AF Gruppen også rammeavtaler med Statoil og ConocoPhilips på leveranse av tjenester innen HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning). Båtservice Offshore blir en del av AF Gruppens langsiktige satsning mot å kunne bli en større leverandør av EPCIC-kontrakter (Engineering, Procurement, Construction, Installation & Commissioning).

- AF Gruppen har i flere år satset mot olje- og gassmarkedet. Styrken til Båtservice Offshore ligger innenfor vedlikeholds- og modifikasjonstjenester offshore. Gjennom å kombinere denne kompetansen med vår egen, legger vi fundamentet for å utvikle mer helhetlige og kunderettede løsninger til olje- og gassmarkedet, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.