T-banen i Oslo sentrum stengt til torsdag

T-banen gjennom Oslo sentrum blir stengt til torsdag morgen etter en avsporing på Tøyen stasjon tidlig onsdag morgen.

Klokka 5.59 sporet to vogner i et togsett av ved perrongen på Tøyen. Brannvesenet tok strømmen på stasjonen, og de som var i vognene ble evakuert. Ingen kom til skade.

– Vi vet ikke hvordan det skjedde. Det oppsto en røykutvikling i forbindelse med avsporingen. Hvorvidt det har en sammenheng, eller om det er to separate hendelser, vet vi foreløpig ikke, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til NTB.

– Avsporingen har ført til en del skader. Blant annet må en del sviller skiftes ut, forteller Rydmark.

Etter undersøkelser på stedet ble det klart at trafikken tidligst kan være i gang igjen torsdag morgen, opplyser T-banen.

– Vi henstiller reisende om å bruke buss eller Ruters reisegaranti slik at kundene kan ta taxi på vår regning, sier Rydmark. Tog som kommer vestfra, vil snu ved Stortinget stasjon, mens reisende østfra må gå av på Helsfyr stasjon. Det er også satt inn ekstra busskapasitet.

Reisende østfra med linje 2, 3 og 4 må gå av på Helsfyr, mens reisende med linje 5 fra Vestli går av på Carl Berner stasjon. Banene fra vest stopper ved Stortinget stasjon og returnerer vestover.