Mange boligbranner tirsdag kveld

Brannvesenet hadde nok å gjøre med mange boligbranner tirsdag kveld. Ingen personer kom til skade, men flere bolighus forskjellige steder i landet ble totalskadd.

Mange familier fikk dermed en dramatisk start på adventstiden.

I Ytre Arna i Hordaland sto flammene ut av loftet på en tomannsbolig tirsdag kveld. Seks brannbiler ble sendt til stedet da brannen ble meldt like før klokka 19. De første meldingene gikk ut på at det brant i den ene delen av tomannsboligen, men brannen spredte seg til den andre delen også, melder bt.no.

Alle de seks beboerne i huset ble evakuert, og huset ble totalskadd.

Overtent
På Gimlekollen i Kristiansand brant det i et treetasjes bolighus.

Huset er overtent, men alle som bor i det, skal være ute, opplyser alarmoperatøren ved brannvakta i Arendal til Fædrelandsvennens nettutgave ved 20.30-tiden.

Også dette huset betegnes som totalskadd av brannen.

På Mogreina i Ullensaker i Akershus klarte to personer å ta seg ut av en brennende kårbolig på en gård. Brannen ble meldt til nødetatene ved 19-tiden.

Det skal brenne kraftig på stedet, men alle er i sikkerhet, sier operasjonsleder Terje Vamseter i Romerike politidistrikt til Romerikes Blads nettutgave.

Opphetet lampe
Også i Stavanger brant det tirsdag kveld. Tre personer klarte å komme seg ut av en brennende bolig i Spilderhauggata. Brannen, som ble meldt litt før klokka 18, ble raskt slukket, men det er brann- og røykskader i husets andre etasje. Foreløpig tyder undersøkelser på at en opphetet lampe i et kott kan være årsak til denne brannen, melder Rogalands Avis.

Et leilighetsbygg i Lillesand sentrum fikk tirsdag ettermiddag mindre skader i et branntilløp. Politiet opplyser til Agderposten at brannen startet i noen puter som sto inntil en lampe i en bod. Eieren av boden slukket selv denne brannen.

Røykvarslerens dag
Desember er vanligvis årets verste brannmåned. 1. desember er Røykvarslerens dag, og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppfordrer alle til å bytte batterier i røykvarsleren denne dagen.

Kos med levende lys, bruk av peisen og økt bruk av elektrisitet og elektrisk utstyr, kanskje i kombinasjon med alkohol, er de største brannårsakene i desember. Det er viktig å tenke brannsikkerhet, selv om man hygger seg, sier avdelingsdirektør Tor Suhrke i DSB i forbindelse med kampanjen Aksjon boligbrann, som starter onsdag.