NCC storforbruker av mobilt bredbånd

Etter at NCC Construction AS gikk til anskaffelse av mobile bredbåndsroutere og installerte disse ute på prosjektkontorene har bygg- og anleggsprosjektene til selskapet vært på nett fra dag én.

– Færre frustrasjoner har det blitt, sier ITsjef i NCC Construction AS, Leif Andreas Sølsnæs.

– Det er av høy verdi for bransjen vår å være på nett fra dag en i et prosjekt. Kontakten mellom prosjektledelsen ute på prosjektkontorene og andre NCC-kontorer, samt byggherren, etableres umiddelbart. Det gjør fortløpende e-postkontakt, oversending av plantegninger og prosjektrapporter mulig. Alt går så mye lettere, sier Sølsnæs.

Hvert år etablerer NCC Construction rundt 50 faste prosjektkontorer rundt om i Norge. Det vil si at selskapet i løpet av et år avslutter tilsvarende antall kontorer.

Prosjektkontorene har en levetid ute i felten på tre måneder til tre år, alt ettersom hvor langt byggeprosjektet strekker seg.

For at de ansatte skal få internettilgang fra første dag på nytt prosjektkontor har NCC Construction AS tatt i bruk trådløse bredbåndsroutere fra Ice. Som regel brukes Ice i påvente av fast nettverkslinje og ofte er det fire til seks ukers ventetid før denne er på plass. På andre prosjekter hender det at mobilt bredbånd fra Ice brukes gjennom hele prosjektperioden.

– Bygg- og anleggsprosjektene våre befinner seg av og til på steder hvor det ikke er mulig med fast internettilkobling, på steder hvor infrastruktur mangler og ingen andre enn Ice har dekning, sier Sølsnæs.

NCC har WLAN-bokser fra Ice utplassert på ulike prosjektkontorer og USB-modem. Ifølge Sølsnæs har også NCC Roads AS Ice-enheter som brukes ute i felten på sine veirelaterte prosjekter.

– Det at Ice har gjort dekningskartene så lett tilgjengelige for oss som kunde har gjort løsningen mer brukervennlig. Vi kan kjapt sjekke om det er dekning dit vi skal for å jobbe. Med retningsstyrte antenner er det sjelden vi ikke oppnår dekning, sier Sølsnæs.