Utsatte valg av E6-trasé

Fylkesutvalget ønsker å komme mer i takt med kommunen, og utsatte tirsdag valg av E6-trasé forbi Ringebu sentrum.

Kommunedelplanen for ny E6 Ringebu sør – Frya er ute på høring.

Det er stort sprik mellom ønsket til Ringebu kommune, som har jobbet seg fram til enighet, og det forslaget til vedtak fylkesrådmannen inviterte fylkesutvalget til å gjøre. Fylkesrådmannen har prioritert strandsona og sentrumsutvikling og vil ha ny E6 i Ringebu lengst unna Lågen, mens kommunen ønsker å følge Lågen.

Vil rydde i landskapet
Fylkesordfører Audun Tron foreslo å utsette saken, og heller gå i dialog med kommunen.

- Det er bedre å bruke litt tid nå og forsøke å rydde i landskapet, enn å legge opp til en prosess som blir vanskelig og tidkrevende i neste omgang, sa Tron, og foreslo at man tar en dag i Ringebu sammen med kommunen, Statens vegvesen og Fylkesmannen i forbindelse med ulykkesmarkeringen i januar.

- Vi må se om det er mulig å komme fram til noe som gjør det litt lettere å jobbe i ettertid, mente han og fikk et enstemmig fylkesutvalg med seg.

Tre hovealternativer
I hovedsak har Statens vegvesen lagt opp til tre hovedalternativer for ny E6-trasé i sin utredning. Det ene er et tunnelalternativ under elva Våla. De andre alternativene er i hovedsak basert på traseer enten langs Lågen eller lenger inn i landskapet – med ulike kombinasjonsmuligheter.

I innstillingen til fylkesutvalget fastslår fylkesrådmannen at vurderingen av hva som er det beste vegalternativet - kommer helt an på hvilke faktorer som legges til grunn.

Les mer hos Oppland fylkeskommune