Bygger'ns største messe

Bygger'n samlet 550 personer på sin proffmesse 26. november. Det er det største enkeltarrangementet i byggevarekjedens historie.

- Proffkunden er vår forlengende arm ut i markedet, derfor ønsker vi å være en samarbeidspartner for at de skal få en god faglig oppdatering, forteller kjededirektør Christine Våpenstad Holm til Byggeindustrien når vi stikker innom for å se hva som rører seg hos byggevarekjeden på Bygger'ns messe i Letohallen på Eidsvoll.

Deltakerne på messen var proffkunder som Byggern's medlemmer har invitert med på arrangementet.

Viktig arena for leverandørene

58 leverandører fyller messehallen, og det har ikke vært noe problem å få forhandlerne med på messen.

– Leverandørene har sett på dette som en gylden mulighet til å presentere nye produkter og løsninger mot våre proffkunder, sier kjededirektøren. Hun mener det er viktig å tilby håndverkeren som til daglig står ute på byggeplass en effektiv arena for å oppdatere kunnskapen om ulike produkter.

At håndverkerne er nysgjerrige også på nye produkter i kjeden, bekreftes av salgsdirektør Karin Hjelmtvedt i Kebony, Bygger'ns siste skudd på stammen på leverandørsiden.

– Jeg er imponert over at håndverkerne viser stor interesse for en ny leverandør i kjeden, det har vært stor pågang fra vitebegjærlige håndverkere, og en veldig positiv stemning her, sier hun.

Viktig målgruppe for Enova

Med på laget på Bygger`n proffmesse var også Enova. – Vi merker at kundene blir mer bevisste på energieffektive løsninger. De har lest og oppdatert seg og vet at det er noe som heter energimerking og ønsker å spare strøm når de ruster opp boligen sin, derfor tok vi et initiativ for å få Enova med på stand. Det er jo håndverkeren som er det utførende leddet som utfører for eksempel etterisolering og utskiftning av vinduer, sier Våpenstad Holm.

Enova tente raskt på ideen da de fikk tilbud om å være med på messen. Seniorrådgiver Roar Hugnes forteller at mange håndverkere er interessert i å vite mer om Enovas støtteordninger, som nå har blitt enklere å forholde seg til og ulike løsninger for energieffektive løsninger.

– Vi opplever her at håndverkerne er på hugget for å vite mer om passivhus. De fleste forstår at dette er retningen bransjen vil gå og at man må oppdatere seg ned ny kunnskap for å være med i konkurransen, sier han. Han synes det er interessant å observere at mange håndverkere allerede har vært involvert i prosjekter som holder lavenergi- og passivhusstandard.

Stabilitet på forhandlersiden

Kjededirektøren forteller at Bygger'n opplever stabilitet på forhandlersiden. – Noen forhandlere har gått ut og noen har kommet inn. Vi jobber aktivt for å tette hull i områder hvor vi er tynt til stede i dag. Vårt nyeste medlem er Aurskog Byggsenter, som blir en del av kjeden i midten av desember, sier Våpenstad Holm.

Byggma vant prisen for beste stand på messen.