Ny rettsrunde for silotoalettene

Toalettlekkasjene i studentsiloen på Grünerløkka i Oslo kan nok en gang havne i rettsvesenet. Denne gangen saksøker entreprenøren Reinertsen toalettprodusenten Ifø.

Den gamle kornsiloen i Oslo ble bygget om til studentboliger i 2001. Seks år senere ble det oppdaget store vannlekkasje fra flere toalettsisterner. Samtlige bad i bygget måtte skiftes ut, og sluttregningen endte på 62 millioner kroner. Byggherren Studentsamskipnaden i Oslo saksøkte entreprenøren Reinertsen, og partene inngikk et forlik hvor entreprenøren måtte betale 20 millioner kroner.

Dagens Næringsliv skriver mandag at saken på nytt er på vei til retten. Reinertsen mener nemlig at leverandøren Ifø visste om problemene med sisternene. De hevder at VVS-produsenten advarte flere kunder om mulige sprekkdannelser i sisternene. Leveransene av sisternene skal ha blitt stoppet i september 2001, men Ifø skal ikke ha meddelt dette til de ansvarlige for siloprosjektet i Oslo.

- Hadde byggherren fått beskjed på det tidspunktet kunne de byttet ut sisternene uten at det hadde kostet så mye. Da hadde ikke lekkasjene oppstått ennå, med alle de følgeskadene det medførte som sopp og fuktighet, sier advokat Nils-Henrik Petterson i Schjødt som representerer Reinertsen til DN.

Saken skal etter planen opp i Oslo tingrett onsdag.