Ny bok om taktekking

- Jeg som selger tak og informerer om tak løsninger til arkitekter og konsulenter, merker at det er få i byggebransjen som har særlig kunnskaper om tak, sier Ingar Bjørhusdal som er hovedforfatter for en nyttig oppslagsbok for bransjen.

Denne nye boken om taktekkerfaget er utgitt i samarbeid med Takentreprenørenes Forening. Hovedforfatter er Ingar Bjørhusdal som i 20 år har drevet en taktekkerbedrift i Trøndelag og undervist i taktekkerfaget på videregående skole. Andre bidragsytere er Erik Goplen Andersen, Vidar Jacklin, Magne Rustand og Anne Madsen.

Taktekking er et relativt nytt fag i byggebransjen, og i Norge er det registrert ca. 100 takentreprenører. Dette er stort sett små og mellomstore flrma med totalt ca. 1000 taktekkere.

De største takentreprenørene er Protan og Icopal.

Serie bøker

Denne boka inngår i en serie med bøker for VG 2 KEM som er skrevet for elever i videregående skole og egner seg også for alle som ønsker å vite mer om et eller flere av fagområdene: rørleggerfaget,taktekkerfaget og ventilasjons- og blikkenslagerfaget.

Boka dekker læreplanens pensum for felles programfag. Boka er delt inn i tre separate deler som kan leses uavhengig av hverandre,men for elever på Vg2 KEM vil det være naturlig å gå gjennom hele opplegget, slik at de får god kjennskap til alle de tre fagene.

Læreboka er den andre av to bøker.

Forfatterne som har bidratt til de ulik delene, er:

*Amund Amundstad- Del I Rørleggerfaget

*lngar Bjørhusdal - Del 2 Taktekkerfaget

*Walter Karppinen - DeI 3 Ventilasjons- og blikkenslagerfaget

Boka er utviklet i samarbeid med de tre bransjeforeningene:

*Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - NRL

*Ventilasjons- og Blikkenslagerbedriftenes Landsforbund - VBL

*Takentreprenørenes Forening-TEF