Reinertsen bygger ny bru

Reinertsen AS var med 14,1 millioner kroner lavest i pris i konkurransen om å bygge ny bru over Hestsundet. Fredag 26. november skriver Statens vegvesen kontrakt med firmaet. Det var ni tilbydere til oppdraget, melder vegvesen.no.

 

Brua skal være ferdig sommeren 2011.

Hvorfor ny bru over Hestsundet?

Den gamle brua fra 1940-tallet var i dårlig stand og vi kunne ikke lengre med sikkerhet si at den tålte nåværende og fremtidig trafikkbelastning. Skadene utviklet seg svært raskt. Mange av skadene var på grunn av bruas konstruksjon heller ikke mulig å reparere. Brua er nå revet. Siden februar 2009 har trafikken gått på ei midlertidig bru.

Når Tverlandsbrua på 670 meter står ferdig til bruk, blir vegen over det rasfarlige området i Hopshamran stengt for trafikk. Hestsundet bru blir da den eneste adkomsten til Hopen, Vatn-Vatnet og Heggmoen, med tilhørende boligbebyggelse, hyttefelt, gårdsbruk, kraftanlegg og vannforsyning til byen. Derfor er ny bru over Hestsundet helt nødvendig. Gang- og sykkelveg gir trygghet for myke trafikanter også i fremtiden.

Om brua

Brua er av samme type som den gamle brua. Den blir 61 meter lang og har 3 spenn. Kjørefeltet blir 8,5 meter bredt inklusiv rekkverksfelt og vegskulder. I tillegg kommer gang-/sykkelfelt som blir 3 meter bredt. Brua bygges der den gamle stod.

Tilnærmet normal trafikk

I byggetida vil trafikken gå på interimsbrua, som i dag. Trafikken vil i hovedsak gå uforstyrret i anleggsperioden, men det kan bli aktuelt med kortere stengning.