Oslo vil kjøpe Napolis søppel

Søppelet som flyter i Napolis gater, kan til neste år brukes til å varme Oslos innbyggere.

Søppelet kan komme til nytte i søppelforbrenningsanlegget på Mortensrud sørvest i Oslo, melder NRK.

– Det er i alles interesse at Oslo kommune får fylt opp forbrenningsanlegget sitt, forteller Jannicke Gerner Bjerkås, kommunikasjonssjef i Energigjenvinningsetaten i Oslo.

Derfor var en norske delegasjon på besøk i den søritalienske byen tidligere denne uken. Ifølge den italienske avisen Corriere delle Serra er det snakk om å få i stand en kontrakt for salg av 200.000 tonn søppel til Norge og Sverige. Prisen for Napolis etterlatenskaper skal være 90 euro per tonn husholdningsavfall.

– Man har ingen garanti for at ikke dette husholdningsavfallet er blandet med giftig avfall, men jeg tror ikke det – i hvert fall ikke hvis det dreier seg om søppelet som ligger i gata, sier den norskitalienske forfatteren Mariangela Cacace, som har skrevet en bok om mafiaens innflytelse i Napoli.

Den napolitanske mafiaen er også involvert i søppelhåndteringen, men Cacace tror likevel det skal være mulig å kjøpe avfallet uten å få problemer med organiserte kriminelle.

– Jeg tror italienerne nå er så desperate etter å få bort alt søppelet, at dette kan gå bra.

Bjerkås presiserer at Oslo kommune ikke skal inngå en avtale direkte med Napolis myndigheter, men gå gjennom en megler. (©NTB)

Vaktsjef@ntb.no