Gårdeier tiltalt etter israsulykke

To gårdeiere i Oslo er tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse etter at en 24-åring ble alvorlig skadd da han ble truffet av fallende isklumper fra en bygård i mars i år.

24 år gamle Robin A. Vedvik Helmersen fikk livstruende og invalidiserende skader i ulykken.

To brødre som eier bygården på Frogner fikk fredag forkynt tiltalen om uaktsom legemsbeskadigelse, skriver VG Nett.

Gårdeierne fikk advarsler om rasfaren uten å gjøre noe med det, mener påtalemyndigheten.

Nekter for uaktsomhet

Politiet konkluderte med at israset kom fra bygningen som eies av tiltaltes eiendomsselskap. Verken selskapet eller dets forsikringsselskap Gjensidige har erkjent erstatningsansvar.

– Våre klienter har medfølelse for Robin og hans familie, og mener at denne saken er et utslag av meget uheldige omstendigheter. Det er en belastning å ha en slik tiltale rettet mot seg, men våre klienter mener at de ikke har vært uaktsomme, men at de har fulgt de samme normer for snørydding som alle andre, sier tiltaltes forsvarer, advokat Espen Skjerven.

Ble pleietrengende

24-åringen er i dag hjerneskadd og totalt pleietrengende. Han er lam i armer og bein og uten verbalt språk, melder NRK. Han har gjennomgått 14 operasjoner, hatt lungebetennelser, blodforgiftning og gått inn og ut av koma i flere måneder. Først i sommer ble det klart at han ville overleve.

– Det har vært en stor tilleggsbelastning for familien at ingen har erkjent erstatningsansvaret. De er påført et stort tap, blant annet ved reiseutgifter og at de har tatt seg fri fra jobben for å følge opp Robin, sier familiens advokat Christian Lundin.