Vegvesenet retter feil på synkende bygg

Statens vegvesen har hatt tett kontakt med eierne av Kristoffersen bil og Riis bilglass på Stjørdal den siste uken, etter at setningsskadene ble oppdaget.

I første omgang vil det i samarbeid mellom bedriftseierne, Statens vegvesen og totalentreprenøren Reinertsen bli satt i gang strakstiltak for enkle utbedringer på bygget for at bedriftene skal kunne fortsette å være i lokalene. Når Tangtunnelen er ferdig bygd, vil det bli gjort endelige utbedringer, men det er for tidlig å si hva det vil omfatte. Næringsbygget er bygget i flere etapper, og det er den eldre delen nærmest byggegropa som setter seg og gir sprekker i sammenføyningene.

Det er byggingen av Tangtunnelen som har ført til setningene på næringsbygget som ligger rett ved byggegropa. Spuntveggen på østsiden av den åpne byggegropa hvor betongtunnelen bygges har beveget seg noen centimeter mer enn beregnet inn mot gropa, og det gir større setninger i grunnen enn forutsatt. Statens vegvesen og Reinertsen har satt videre utgraving i bero, mens det jobbes med å finne tiltak for å redusere videre setningsutvikling og unngå ytterligere skader på bygget. Aktuelle tiltak er mer avstiving av spuntveggene, og kortere utgravingsseksjoner. Vi ser også på muligheten for mer avlastning på utsiden av spunten. Tiltakene skal også sikre at det ikke blir setninger på nærliggende bolighus videre langs traseen lenger sør.

Det tas sikte på at tiltak kan være klare slik at videre utgravinger kan fortsette rett over helga. Framdriftsmessig ligger arbeidene med Tangtunnelen godt i rute, slik at disse problemene vil ikke medføre forsinkelser på ferdigstillelse av tunnelen og vegstrekningen på E6 mellom Værnes og Havnekrysset, som etter planen skal stå ferdig innen utgangen av 2011.