Drapssiktet ønsket tips om hurtigtørkende betong

37-åringen som er siktet for å ha drept og partert en mann, ba om tips for å finne hurtigtørkende betong.

37-åringen nekter for å ha tatt livet av kameraten og sier mannen døde på sofaen mens han sov. Han skal også ha forklart at de hadde vært i slåsskamp kvelden i forveien.

Av frykt for å bli mistenkt for drap, turte han ikke å ringe politiet for å varsle om dødsfallet, skal han ha forklart.

Ba om råd på internett
I fire uker skal liket ha ligget i hospitsleiligheten i Schandorffsgate i Oslo sentrum. 37-åringen skal ha vurderte ulike planer for hvordan han skulle kvitte seg med den avdøde.

I en melding på internett ba han om tips for hurtigtørkende betong, skriver VG Nett.

– Hvilken sement tørker raskest, og hvor lang tid tar det hvis vi regner ut fra en vanlig vaskebøtte? Og er den solid nok?, skrev 37-åringen. Han gjorde det klart at det hastet med å få svar.

37-åringen endte med å kutte av flere kroppsdeler, som han kastet på sjøen, ifølge forklaringen han har gitt i avhør. Han kontaktet også en 31 år gammel bekjent for å få hjelp til å fjerne resten av liket.

31-åring løslatt
Mistanken mot 31-åringen er svekket etter avhør, mens politiet opprettholder siktelsen mot 37-åringen. Han nekter straffskyld for drap, men har godtatt fire ukers varetektsfengsel.

– Den siktede som først meldte fra om den døde personen på politivakta, er løslatt idet mistanken er svekket. Vi har ikke anledning til å droppe siktelsen, det er det Riksadvokaten som må gjøre. Det blir neppe gjort før saken sendes til høyere påtale, sier politiinspektør Hanne Kristin Rode ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

37-åringen skal ha vært preget av hendelsen da han ble pågrepet. Politilegen skal vurdere den psykiske tilstanden hans, opplyser politiadvokat Christian Hatlo til VG Nett.