Rv 13 til Veidekke

Anbudene på rv 13 Vatne - Skreppeneset i Rogaland ble åpnet i onsdag. Veidekke Entreprenør er lavest med 268 millioner kroner.

Kruse Smith kom på andreplass 274 millioner kroner. Betonmast/Mika hadde 287 mill. og Skanska 308 mill. kroner.

Prosjektet omfatter bygging av ny rv. 13 mellom Vatne og Skreppeneset i Strand kommune. Oppdraget gjelder prosjektering og bygging av hovedvei i dagen, ca. 1600 meter, og tunnel på ca. 3500 meter inkl. elektro- og sikkerhetsutrustning i tunnelen. Veiene skal bygges i dimensjoneringsklasse S2, med veibredde 8,5 meter. Tunnelen skal bygges i tunnelklasse C, med profil T 9,5. Det skal også planlegges/bygges gang- og sykkelveier.

Arbeidene vil bli gjennomført som totalentreprise.

Frist for ferdigstillelse er 1.11.2013.

Rv. 13 er hovedferdselsåren mellom Stavanger/Strand og Hjelmeland. Strekningen tilhører rute 5A på det norske stamvegnettet, og har status som turistveg. Strekningen er viktig for gjennomgangstrafikk, men også for lokaltrafikk internt i Strand og Hjelmeland.

Dagens veg er rasfarlig, av delvis dårlig standard og er også ulykkesbelastet. Ras langs Tysdalsvatnet kan medføre kortere eller lengre stengning. Det er ingen omkjøringsmuligheter når vegen er stengt.