Også Pon merker oppgangen

- Det er nå en helt annen investeringsvilje i anleggsbransjen enn hva som var tilfelle for bare ett år siden, sier salgs- og servicedirektør Erik Sollerud i Pon Equipment til Byggeindustrien. Pon er Caterpillar-forhandler i Norge. 

- Ordreinngangen i november er meget bra, og det ser ut til at markedet går raskere opp enn det vi hadde forventet, sier han. Nå var nedgangen i anleggsmaskinmarkedet mer brutalt enn nedgangen i anleggsmarkedet. I september 2008 var det omtrent bråstopp. Det var som å løpe i en betongvegg, sier Sollerud.

- Det gledelig er at oppgangen vi nå ser gjelder i alle segmenter. Det gjelder store som små maskiner. Utfordringen er å tilpasse seg et høyere volum. Vi gjør nå betydelig investeringer for å møte den oppgangen som kommer. Vi har også styrket salgsavdelingen med en ny salgssjef (Ivar Vigre som kommer fra Risa) og en ny storkundeansvarlig (ansettelsen er i prosess) . I tillegg styrker vi staben med fire stillinger for å bearbeide markedet for maskiner under 15 tonn. I denne del av markedet har vi hatt en for liten del av markedet, men dette tror jeg vil endre seg.

- Vi er nå 180 mekanikere i Pon i Norge og vi søker etter gode mekanikere over hele landet. Etterspørselen etter serviceavtaler og løsninger stiger. Når markedet går opp, vil dette øke ytterligere. Det å ha tilstrekkelig kapasitet er helt avgjørende om vi skal lykkes med salget, sier Sollerud.

- Vi ser ellers med stor interesse på Cats oppkjøp av Bucyrus som har OK og Terex. Vi har lenge vært forhandler for OK gravere over 125 tonn. Det at OK er kommet inn i Cat-familien betyr selvsagt mye. Vi er også glade for at vi har solgt den første 374 DL Caterpillar (80 tonn) til Franzefoss på Steinskogen. Dette er den første i landet. Franzefoss kjøper samtidig en Cat 775 F tipptruck (65 tonn), sier Sollerud.