Fortsetter som COWI Norge-sjef

Etter fire måneder som konstituert leder av COWI Norge, er beslutningen tatt; Bygland Nikolaisen tar over som administrerende direktør fra 1. desember 2010.

Han blir også medlem av COWI Group Management Board.

COWIskonsernsjef, Lars-Peter Søbye, er meget tilfreds. - Jeg er svært glad for å utnevne Terje Bygland Nikolaisen til ny leder av COWIs virksomhet i Norge. Vi har vært gjennom en intens søkeprosess med mange kvalifiserte kandidater. Likevel, det er ingen tvil om at Terje er den desidert beste, sier Lars-Peter Søbye.

Han fortsetter: - Vårt forretningslandskap er under stor endring, vi trenger sterke regioner med høy faglig kompetanse for å opprettholde vår konkurranseevne. Med Terje i spissen er jeg overbevist om at COWI Norge går en lys fremtid i møte, med et enda sterkere fokus på å optimalisere regionens aktiviteter, samt styrke relasjonene til sine kunder.

Det hører med at også Terje Bygland Nikolaisen er svært tilfreds med sin nye posisjon. Uten å begå noen programerklæring, har han dette å si: - På linje med de andre regionene i COWI, er vi i Norge opptatt med å spisse og implementere strategien ute i vår forretning. Vi jobber knallhardt for å innfri vårt mål om å være best på integrert rådgiving i skjæringspunktet mellom teknikk, miljø og samfunnsplanlegging. I tillegg har vi i Norge en spesiell rolle i COWI konsern når det gjelder å videreutvikle og løfte hele konsernets kompetanse innen helsebyggsektoren. Jeg gleder meg til å innfri våre mål sammen med en meget kvalifisert og samhandlingsorientert organisasjon.

Terje Bygland Nikolaisen startet sin karriere i COWI september 2005, da som regiondirektør i Midt/Nord. August 2008 ble han direktør for en nyopprettet enhet for Forretningsutvikling, mai 2010 tok han over som konstituert administrerende direktør for COWI Norge.