Æresmedlemskap til Hope

Det er ikke ofte det deles ut æresmedlemskap i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF). Det ble det gjort i år.

Æresmedlemskapet gikk til Johannes Hope. Han har vært sterkt delaktig i foreningens arbeid gjennom hele karrieren. Han har sittet i mange komiteer, blant annet i økonomiavdelingen hvor han nå sitter.

I juryens uttalelse heter det blant annet:
Dette er en person som for mange gir en følelse av at han alltid har vært i NFF, eller at NFF alltid har vært forbundet med ham. Det nye æresmedlemmet er født i mai måned i 1943 og gikk ut fra NTH i desember 1968 som bygningsingeniør. Han ble innmeldt i det som den gangen het Norske Sivilingeniørers Forening i 1969. Han deltok på sin første NFF-konferanse i 1970, og er faktisk en 40-års jubilant.

Grovt sett ser vi av vårt registreringssystem at det nye æresmedlemmet har deltatt i om lag arrangementer, da må tillegges at det i denne perioden er 22 år der vi ikke har hatt elektronisk registrering så antallet er trolig betydelig høyere. Vi hadde gleden av å ha personen tilstede på et NBG/NFF-kurs om bergspenninger for bare et par måneder siden. Det er beundringsverdig at en person har holdt på i bransjen i over 40 år fortsatt finner matnyttig informasjon i våre kurs. Det nye æresmedlemmet har deltatt i NFF-publikasjoner og dere finner navnet hans i mange av de engelskspråklige publikasjonene. Han har også vært faglig sekretær i en periode inn på 90-tallet. Han har deltatt i ulike NFF-komiteer, ikke minst i vår økonomikomite der han fortsatt er en sentral person.