To Gullfeisler delt ut - se video

NFF-formann Eivind Grøv fikk æren av å dele ut to Gullfeisler under åpningen av Fjellsprengningskonferansen 2010.

De høythengende Gullfeislene ble tildelt Bente Ulvestad og Tom Myran.

Både Myran og Ulvestad har gjennom hele sine karrierer satt fokus på HMS-arbeidet i anleggsmiljøet. Spesielt helse- og miljøaspektet har stått sentralt hos de to.

Ulvestad er den første Gullfeisel-vinneren som har ikke-teknisk utdannelse. . Hun er utdannet dr.med. fra Universitetet i Oslo.

Begge vinnerne har vært en del av fjellsprengningsmiljøet gjennom hele karrieren. De har vært mye ute på anleggene og har arrangert talløse kurs og konferanser med fokus på hele og miljø.

I sine takketaler uttrykte begge stor takknemlighet for å ha mottatt prisene. De er også veldig glade for at helse og miljø stadig har kommet høyere på dagsorden i miljøet.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:
Hun er den første med ikke teknisk utdannelsemessig bakgrunn so tildeles NFFs hederpris. Samtidig er hun en strålende representant også for vår bransje. Hun har sett mer av anleggsarbeid, ikke minst under jord enn mange av oss. Bak seg har hun mange års ansettelsesforhold i to av landets største entreprenørbedrifter. Hun har i sitt virke gjort mye for å bedre kunnskap og forståelse for konsekvenser av spesielle sider ved arbeidsmiljøet for anleggsarbeid generelt og bergarbeid spesielt og dermed de langtidsskadevirkninger dette kan medføre.

Han staket tidlig ut sin karrierevei og tok sivilingeniørtittelen ved NTH i 1967 innenfor faget gruvedrift. En dr.grad innenfor samme fagfelt fulgte i 1974. Arven fra Røros-området og gruvemiljøet veide tungt i yrkesvalget. Han har hele sitt yrkesaktive liv vært tilknyttet institusjonene på Gløshaugen og bidratt til H-en og M-en i bransjen derfra. Siden 70-tallet har han med sitt måleutstyr registrert fysiske forhold som påvirker arbeidsmiljøet ved underjordsanlegg, dagbrudd og pukkverk over hele landet.