Dobling i antallet tunnelentreprenører

Antallet tunnelentreprenører som opererer i det norske markedet har nesten doblet seg siden 2003.

Det er Thor Skjeggedal faglig sekretær i NFF som har merket seg denne økningen under utarbeidelsen av foreningens årlige tunnelstatistikk.

– Nå er vi oppe i 17 aktører, sier Skjeggedal og legger til at han så sent som i 2003 kun registrerte 9 tunnelentreprenører.

– Jeg vil tippe dette har å gjøre med at folk har tro på at det blir god underjordsaktivitet fremover. Aktørene gjør selvsagt dette av forretningsmessige hensyn. De mener rett og slett at det er plass til flere i markedet, sier Skjeggedal.

– At det kommer flere aktører gjør at konkurransen blir bedre. Det er bra for byggherrene og kanskje ikke så bra for noen av de mer etablerte tunnelentreprenørene som jeg vil tro opplever et litt mer presset prisnivå ved noen prosjekter, fortsetter han.

Thor Skjeggedal har registrert følgende tunnelentreprenører under innhentingen av tall til NFFs tunnelstatistikk: Skanska, Veidekke, NCC, Mesta, AF Anlegg, MIKA, LNS, Kruse Smith, Bleikvassli Gruber, Birkeland Entreprenørforretning, Fjellservice, Hæhre Entreprenør, Lemminkäinen Anlegg, Flage Maskin, VTG Anlegg, Spilde Entreprenør og E. Phil & Søn.