IT-pris til Forsvarsbygg og buildingSMART

buildingSMART og Forsvarsbygg ved Knud Mohn stakk av med Grønn IT-prisen for internasjonalt arbeid som gir store klimagevinster innenfor byggenæringen.

- Det er en stor ære og en stor tillit å få denne prisen, sier Knud Mohn, og fortsetter:

- Kunnskapsdeling skaper innovasjon, som igjen åpner for at byggebransjen kan industrialiserers. At det er Forsvarsbygg som mottar Grønn IT-prisen underbygger at vår grønne og smarte profilbygging også er synlig utover vårt markedssegment.

Øker synligheten
Rosings Grønn IT-pris skal bidra til å øke synligheten av ITs positive bidrag til miljøarbeid. De nominerte må vise til arbeid der IKT er en viktig forutsetning for energieffektivisering, forbedring av eksisterende prosesser eller muliggjøring av nye og mer miljøvennlige forretningsmodeller eller forretningsprosesser.

I sin vurdering la juryen vekt på dokumenterte og potensielle miljøgevinster, samt gjenbruks- og produktifiseringsmuligheter.

Om vinneren i kategorien Grønn IT sier juryen:
- Årets vinnere henger sammen. Den ene er en organisasjon som representerer et fagmiljø som har gjort mye bra i Norge, og der Norge leder an i et internasjonalt arbeid som gir store klimagevinster innenfor byggenæringen. Den andre er en ildsjel hos en av de førende «brukerne» i organisasjonen.

Juryen la også til at arbeidsmetodene til dette miljøet er en inspirasjon for andre deler av IKT-bransjen fordi det handler om åpne standarder, kunnskapsdeling og om å rokke litt ved eksisterende silotenkning.

Rosing arrangeres av den Norske Dataforening, og er oppkalt etter Norges første IT-gründer Fredrik Rosing Bull (1882-1925). Kreativitetsprisen, som er den originale Rosingprisen, har blitt delt ut siden 1991. Prisen for Grønn IT ble delt ut for første gang i 2008.