Avtale om bygging av VA-anlegg i Ringsakerfjellet

Avtale som kan sikre prosjekter til en verdi av 144,2 millioner kroner i Ringsakerfjellet er signert.

Ringsaker almenning, Pihl AS, Nes almenning, Brøttum almenning og Ringsaker kommune er i dag blitt enige om en avtale om utbygging av vann- og avløpsanlegg i Ringsakerfjellet, skriver Ringsaker kommune på sin internettside.

Konkursboet i Brøttum almenning har samtykket i at Brøttum almenning inngår ovennevnte utbyggingsavtale.

Ringsaker kommune har tatt forbehold om kommunestyrets godkjenning av avtalen, og rådmannen vil så raskt som mulig fremme saken for politisk behandling.

To faser

Hovedhensikten med avtalen er å ta hånd om avløpet i allerede utbygde områder samt å tilrettelegge for ytterligere utbygging/utvikling i fjellområdene. Utbyggingen vil skje i to faser. Utbyggingsavtalens første fase gjelder overføring av avløp fra Sjusjøen til rensing ved Moelv renseanlegg og bygging av gang- og sykkelveg på Sjusjøen, mens andre fase gjelder bygging av ny vannforsyning til Sjusjøen.

- Denne avtalen er av svært stor betydning for utviklingen i fjellområdene. Så fort kommunestyret har behandlet saken kan byggestoppen oppheves. Byggeaktiviteten i fjellet kan så komme i gang igjen for fullt. Jeg imøteser hektisk aktivitet og at det igjen skal myldre av bygg- og anleggsvirksomhet i denne delen av kommunen vår, uttaler rådmann Jørn Strand på Ringsaker kommunes hjemmeside.

Kostnadsdeling

De samlede byggekostnadene er i avtalen anslått til 144,2 mill. kroner. Av dette dekker Ringsaker kommune 75,2 mill. kroner, mens grunneierne Ringsaker almenning og Pihl AS 38,6 mill. kroner. Om lag 30,4 mill. kroner skulle etter tidligere avtale vært dekket av Brøttum almenning. Nevnte beløp forskutteres nå av Ringsaker kommune og grunneierne Ringsaker almenning og Pihl as med 50 prosent på hver. Denne forskutteringen kommer i tillegg til de foran nevnte beløp.