Mye rødt fra Faktor

Det negative dirftsresultatet øker og inntektene faller viser 3. kvartalsresultatet i Faktor Eiendom.

Konsernet hadde driftsinntekter på 127,6 millioner kroner i tredje kvartal 2010, mot 239,5 millioner kroner i samme periode i 2009. Av dette var 16,0 millioner kroner knyttet til salg av Faktor Langbrygga 9 AS, 20,6 millioner kroner til modulfabrikken, 49,1 millioner kroner knyttet til hoteller, 17,4 millioner kroner til resorts og 10,6 millioner kroner til salg av boliger og fritidsboliger.

Selskapet hadde et negativt driftsresultat på 40,0 millioner kroner i kvartalet, ned fra et underskudd på 20,0 millioner kroner i samme periode i fjor. Svekkelsen er knyttet til oppstartskostnader ved modulfabrikken og underskudd for hotellet i Malmö.

Prosjektet Hindtåsen i Kongsberg ble sluttført i kvartalet. Andelseierne har startet en prosess for å omdanne de 56 leilighetene fra borettslag til selveierleiligheter. Dette vil påvirke hvordan leilighetene som Faktor eier vil tas inn i balansen i fjerde kvartal.

Første byggetrinn av prosjektet Kilden i Tønsberg ble ferdigstilt i slutten av oktober og selskapet vil regnskapsføre inntekter fra salg av leiligheter i fjerde kvartal.

Faktor Eiendom inngikk en avtale med Studentsamskipnaden i Bergen (SIB) i april om bygging av 730 hybelenheter. Første levering av moduler til byggeplass vil skje i desember 2010. Produksjonen går som planlagt med hensyn til kvalitet, effektivitet og materialkostnader. Inntjeningen fra prosjektet vil imidlertid bli noe forsinket.

Hotellet i Stockholm gikk med overskudd i tredje kvartal, hvilket er bedre enn forventet da dette var hotellets andre hele kvartal i drift.

Hotellet i Halden har fremdeles negative resultater, men viser en positiv utvikling. Inntjeningen ved hotellet i Malmö er fortsatt meget svak og ytterligere tiltak vil iverksettes.

Resorts på Gran Canaria og i Trysil gikk med underskudd i kvartalet, noe som var forventet da tredje kvartal normalt er svakt på begge destinasjoner.

Per Gunnar Rymer tiltrer som ny konsernsjef i disse dager. Rymer kommer fra tilsvarende stilling i selskapet Northern Logistic Property ASA og overtar etter Lasse Fosby som har fungert midlertidig i stillingen. Fosby vil fremover ha hovedfokus på eiendomsutvikling.