Betongkontrakt til Skanska

Statsbygg og Skanska Norge har inngått kontrakt for betongarbeidene ved Høgskolen i Bergen på Kronstad.

Entreprisen omfatter betongarbeidet for råbygget, stålarbeider og mur- og pussarbeider.

Entreprisen ble annonsert i mai og kontrakten nylig undertegnet. Ved tilbudsåpning var det tre tilbydere. Skanska Norge vant anbudskonkurransen. Det er nå inngått en kontrakt på 248 millioner kroner inklusive mva. Dette er den nest største entreprisen i prosjektet. Arbeidene igangsettes medio desember 2010 og hoveddelen ferdigstilles i november 2012.

Skanska Norge skal bygge søyler, hulldekker, støpte dekker, fundamenter, vegger, kjellerkonstruksjoner, sjakter, trapper, amfier som underlag for sitteplasser i auditorier, gangbroer, modelltank for testing av båtmodeller, opphengte rømningsbalkonger, broer mer mer.

Nybygget
Nybygget er planlagt med bruttoarealramme på om lag 51 000 kvadratmeter inkludert parkering i underetasjen. Formålet med utbyggingen er samlokalisering av tre avdelinger: ingeniørutdanning, lærerutdanning og helse- og sosialfag. Skolen bygges for 4400 studenter og 500 ansatte.

Vognhallene restaureres
På tomten står det i dag verneverdige vognhaller som skal integreres i det nye bygget. De gamle teglbygningene fra ca 1910 og ble bygget som verksteder for vedlikehold og reparasjon av togene. Disse vil nå få innskutte mezzanindekker i plasstøpt betong, og supplerende nye søyler og takkonstruksjoner i stål. De gamle byggene får hver sin nye funksjon og skal i høgskolebygget brukes til idrett, bibliotek, kantine og studenthus.