Master årets varebil i Danmark

Den nye Renault Master stakk av med tittelen Årets Varebil 2011 i Danmark, da danske motorjournalistene var samlet for å kåre årets beste varebil.

Etter 12 år, og et salg på mer enn en million eksemplarer, introduserte Renault i fjor den nye Renault Master. En modell som har vært sterk bidragsyter til å befeste Renaults ledende posisjon på det Europeiske varbilmarkedet de siste 15 år.

At den nye Renault Master er beredt til å føre arven videre ble understreket da den i forrige uke ble kåret som Årets Varebil 2011 av en kompetent jury av fagjournalister i Danmark.

Seieren ble ikke mindre imponerende av at den ble sikret foran tøffe konkurrenter som bl.a Fiat Doblo og Mercedes Vito. At Renault Master ble journalistenes foretrukne valg skyltes bl.a det store modelprogrammet, den høye sikkerheten i bilen, de mange innovative løsningene i førerkabinen og sist men ikke minst en attraktiv pris, lavt drivstoff forbruk og lengre serviceintervaller.

Bedre og gjerrigere motor
Den nye Renault Master er komplett på alle områder. På motorsiden fås den nå med en helt ny 2.3 liters dieselmotor som avløser den forrige 2.5 l dci. Tross mindre slagvolum yter den 30 Nm mer og har et lavere drivstoff forbruk.

Den nye Renault Master har dermed en rekkevidde på opptil 1400 km på en tank diesel, noe som er 200 kilometer lengre enn den nåværende Renault Master. Samtidig er serviceomkostningene redusert med 40 prosent, bl.a fordi det er 40.000 km mellom hvert oljeskift, mot 30.000 km på den forrige modellen.

Optimal plass bak rattet
En ting er at det er god plass til varer og at motoren yter optimalt, men med mange timer på landeveien er det avgjørende at komforten i førerkabinen også er topp. Det er den i den nye Renault Master, hvor førerkabinen er fullstendig ny.

Renault Master har nok flest antall oppbevaringsrom og er designet så livet som bilfører blir ennå enklere.

Kabinen er blitt 6,7 centimeter lengere og de ekstra centimeterne er blitt brukt til å øke komforten med enda bedre benplass. Den nye Renault Master har dessuten flest antall oppbevaringsrom i det største varebil segmentet. Bl.a er det oppbevaringssrom i instrumentbordet, som kan romme en bærbar PC, et 7,6l stort avkjølt hanskerom og sidedører med store rom.