Mestergruppen kjøper tre nye selskap

Mestergruppen overtar Tonstad Sag AS med Sirdalshytta, Tonstad Eiendom AS og Klepp prosjektering AS gjennom sitt datterselskap Partner Tre AS.

-Det er høy aktivitet hos Mestergruppen, byggevaresalget skyter fart og selskapet planlegger for et økt byggevarevolum de neste årene. Selskapets ekspansjonsplaner dreier seg i første rekke om proffmarkedet og spesielt byggmesterens behov for varer og tjenester. Vel etablert regional tilstedeværelse i markedet skal styrkes med flere enheter slik at selskapets distribusjon etter hvert blir nasjonal. Selskapet har satt seg som mål å dekke kundenes totale varebehov i forbindelse med boligbygging av småhus, fritidsboliger og rehabilitering. Selskapets tjenestekonsepter skal forsterke tillitsforholdet til byggmesterkundene og bidra til en mer effektiv boligproduksjon og en bedre hverdag for konsernets handlende og utførende kunder, skriver Mestergruppen i en pressemelding.

Klepp Prosjektering
Partner Tre AS overtar aksjene i Klepp Prosjektering AS, gjennom sitt heleide datterselskap Partner Tre Invest AS.

En vesentlig faktor for Partner Tre`s vekst og posisjon for levering av byggevarer til det profesjonelle markedet i Rogaland, har vært etablering og utvikling av et konkurransedyktig pre-cut-konsept, herunder alle tilliggende tekniske funksjoner og logistikkløsninger.

For å opprettholde servicegrad, kompetansenivå, kapasitet og leveringsevne, har Partner Tre kjøpt nevnte tjenester eksternt, i tillegg til egen kapasitet i egen organisasjon. De senere årene har Klepp Prosjektering vært hovedleverandør av eksterne kjøp av tekniske tjenester.

Markedets krav og etterspørsel, har sammen med den teknologiske utviklingen, krevd betydelige investeringer for å holde tritt med kontinuerlige utfordringer, både i forhold til myndighetskrav og tilpasning til konkurransesituasjonen.

Klepp Prosjektering har lojalt investert i nødvendig teknologi og kompetanse for å oppfylle Partner Tre`s krav til videreutvikling og nye konseptløsninger. I felleskap er konseptet utviklet til å bli markedsledende.

Tonstad og Sirdalshytta
Partner Tre AS, kjøper aksjene i Tonstad Sagbruk AS og Tonstad Eiendom AS, herunder Sirdalshytta, gjennom sitt heleide investeringsselskap, Partner Tre Invest AS.

Partner Tre har, i sin strategi, for presis levering av byggevarer og tilliggende tjenester, ambisjoner om økt tilstedeværelse, økt servicegrad, og tilgjengelighet, etablert et nytt knutepunkt for innfrielse av sine ambisjoner.

Tonstad Sagbruk, herunder Sirdalshytta, har gjennom 46 år drevet lønnsom virksomhet i en utfordrende region for salg av boliger/- hytte og fritidsboliger. Likeså har bedriften utviklet et særdeles konkurransedyktig tilbud til både privatkunder og proffkunder, gjennom sitt utsalg av byggevarer. Hovedaksjonær og daglig leder, Lars Skeie har vært pådriver for utvikling av bedriften, til en suksessfull historie, helt fra oppstarten av virksomheten tilbake til 1964. Selskapet besitter medarbeidere med høy kompetanse og lang bransjeerfaring.

Sirdal Kommune er kanskje en av Norges mest ekspansive kommuner, med fokus på å tilrettelegge for næringsvirksomhet, og utvikling av lokalsamfunnet. Dette har hatt betydelig påvirkning for beslutningen om etableringen for Partner Tre.

Partner Tre, ønsker med dette oppkjøpet å ta posisjon i et konkurranseutsatt marked.

Partner Tre Invest, eier fra før, Stjernehytten AS, en av Norges ledende aktører innefor hytte/- og fritidsboliger. Vi ser for oss betydelige synergier for styrket markedsposisjon og konkurransekraft, gjennom etableringen.

Selskapene samlet, besitter eiendomsportefølje på ca. 600 enheter for utbygging av fritidsboliger, i hele Sør-Norge.

Det ligger i ambisjonen at vi samlet sett, realiser mulighetene, raskere og bedre, enn hver for seg.

Partner Tre AS og Partner Tre Invest AS, er en del av Mestergruppen AS, et av landets ledende byggekonsern med en omsetning på 2.3 milliarder. Konsernet har salg og virksomhet i alle landsdeler og eier byggevarekjeden, Byggeriet. Huskjedene Mesterhus og Systemhus er også en del av konsernets virksomhet med sine 216 medlemmer, spredt over hele Norge.

Partner Tre AS omsetter årlig for ca. 400 millioner i byggevarer, både til bolig, fritidsbolig og rehabiliteringsmarkedet. Partner Tre er også en betydelig produsent av byggesett, herunder eksport av slike til Tyskland.